×

4 redenen om samen te sporten!

Samen sporten maakt niet alleen wat gezelliger, vaak ook wat fanatieker. Je kunt elkaar namelijk motiveren en over de streep trekken als je even geen zin hebt om te gaan. Er zitten veel voordelen aan samen sporten, je leest ze hieronder!

  • Succes delen.

Train je alleen en behaal je je doel, dan is het lastig om dat met iemand te vieren. Sport je samen, dan kun je je succes delen, waardoor je meer van je prestatie geniet en extra gemotiveerd bent om een volgend doel te bereiken. 

  • Thuis blijven is geen optie.

Heb je afgesproken om vanavond samen te gaan hardlopen? Doordat je een afspraak gemaakt hebt, heb je niet alleen jezelf ermee als je afzegt, maar ook je sportmaatje. Je wilt diegene niet laten zitten en zo is het ook andersom. Op deze manier kun je elkaar motiveren om een sport langer vol te houden, ook als het een keer slecht weer is of als je liever een avond op de bank zou hangen. 

  • Plezier, fun!

Samen sporten is natuurlijk veel gezelliger. Lekker bijkletsen, elkaar de nieuwste roddels vertellen en ondertussen lekker door trainen. Win win! 

  • Competitie.

Traint je sportmaatje met zwaardere gewichten of ligt hij/zij beter op schema met hardlopen dan jij? Samen sporten brengt altijd iets competitiefs met zich mee. In positieve zin. Het houdt je scherp en stimuleert je om net een stapje verder of harder te gaan. Zijn jullie aan elkaar gewaagd en gaan jullie ongeveer gelijk op? Stel dan samen steeds iets hogere doelen en probeer het beste in elkaar naar boven te halen. Pas wel op: houd het veilig, luister altijd goed naar je lichaam en respecteer je grenzen. 

 

Samen sporten werkt echt motiverend. Kies er daarom eens voor om samen met je sportmaatje een DUO-training te volgen bij mij. Heb je nog geen sportmaatje? Sluit dan aan bij mijn bootcamp groep voor een fanatieke maar ook een gezellige workout. 

 

 

top