×

Een healthy kerst trifle!

Een 'trifle' is een feestelijke Engelse klassieker. Alleen dit recept bevat minder suiker dan het klassiek recept. Het enigste suiker wat erin gaat is een banaan, 1 eetlepel honing, pure chocolade (85%) en rood fruit. Een combinatie om van te genieten. Naast dat deze trifle heerlijk is, ziet hij er ook feestelijk uit en dus de perfecte afsluiter van je kerstdiner.

Deze gezonde trifle is opgebouwd in geroosterde noten met pure chocolade, rood fruit mousse, magere kwark en vers rood fruit. Een trifle bestaat uit dus verschillende laagjes. Van oorsprong bestaat het uit een laagje cake of koek, besprekeld met sherry, vers fruit en custard of vla met als laatste laagje opgeklopte slagroom. Laagjes alleen dan healthy. Een ander voordeel: deze trifle kan je van te voren al klaar maken en in de koelkast bewaren.
 

Een healthy trifle maken
De eerste laag bestaat uit pecannoten, walnoten, amandelen en pure chocolade (het liefst 85% of meer). De volgende laag bestaat uit een mousse van blauwe bessen en frambozen (uit de diepvries). Voeg aan deze laag 1 eetlepel honing toe, voor een extra zoetje, maar dit kan je eventueel ook weg laten. Daarna een banaan en en paar durppels vanille essence. Daarbovenop komen verse frambozen en blauwe bessen, vervolgens een laagje magere franse kwark en dan weer vers fruit. Om het helemaal af te maken komt er bovenop nog een beetje geroosterde noten en chocolade stukjes. Een groot feest!

 

Dit recept is voor: 4 porties
Dit heb je nodig:

  • 250 gr rood fruit - diepvries (bosbessen en frambozen)
  • 30 gr pecannoten - ongezouten
  • 30 gr walnoten - ongezouten
  • 30 gr amandelen - ongezouten
  • 1 banaan - rijp
  • 1 el honing
  • 3 druppels vanille essence
  • 500 gr magere Franse kwark
  • 250 gr rood fruit - vers (bosbessen en frambozen)
  • 50 gr pure chocolade - 85% of meer

Zo maak je het:

  • Haal het rode fruit ui de diepvries en doe in een schaal, zodat het een beetje kan ontdooien
  • Hak de noten en vervolgen de chocolade in kleine stukjes, roer door elkaar
  • pel de banaan, breek het vruchtvlees in stukken en doe in de schaal bij het koude fruit
  • voeg ook de honing en vanille essence toe en mix met een staafmixer
  • Verdeel 2/3 van het notenmengsel over de vier glazen
  • schep de fruitmousse in een spuitzak en verdeel voorzichtig over de glazen, zonder de randen vies te maken
  • leg nu 2/3 van het verse fruit op de fruitmousse, doe dit zoveel mogelijk aan de randjes zodat je het fruit straks nog een beetje ziet
  • verdeel nu de kwark over de glazen, vervolgens de rest van het verse fruit en tot slot de overgebleven nootjes met chocolade

 

Fijne kerst! 🎄

 

Recept is van: Voedzaamensnel

top