×

Wat moet je doen om een handje pepernoten te verbranden?

Pepernoten, taaitaai, chocoladeletters... tijdends de laatste maanden van het jaar zijn ze niet uit de supermarkten weg te denken. Erg lekker, maar niet zo gezond. Maar wat moet je doen om een handje kruitnoten of ander december lekkernij te verbranden?

Wanneer je gezond wilt eten is de decembermaand echt een uitdaging. Je eet met gemak heel veel calorieën die je vervolgens een stuk moeilijker verbrandt. Misschien wil je het wel helemaal niet weten wat je er allemaal voor moet doen om de extra calorieën te verbranden. Maar toch is het goed om hier bewust van te zijn. Want wanneer je nou eenmaal meer eet dan dat je verbrand, kom je aan.

Twee handjes pepernoten (60 gram): 264 kcal
Even snel een paar keer de trap op en af rennen gaat helaas niet genoeg zijn om twee handjes pepernoten te verbranden. Dit moet je minimaal 40 minuten doen! Wil je liever deze pepernoten iets sneller verbranden? Doe dan 28 minuten lang aan één stuk door burpees, heftig! 

Een stukje amandelstaaf (25 gram): 113 kcal
Voor een klein stukje amandelstaaf bij de koffie wat je binnen een paar happen wegwerkt moet je al snel 18 minuten lang bewegen. Bijvoorbeeld 18 minuten lang de squat oefening.

Chocolade pepernoten (5 stuks): 100 kcal 
In elke chocolade pepernoot zit ongeveer 20 calorieeën, al verschilt het wel per soort. Voor de witte chocoladefans: ze zijn net wat ongezonder dan de pure of melk variant. Maar voor 5!! chocolade pepernoten moet je maar liefst 25 minuten wandelen. 

Sinterklaas schuimpjes (3 stuks): 45 kcal
Even een klein ommetje wandelen en de 3 schuimpjes zijn weer verbrand. Ga je liever fietsen? Dan is 6,5 minuut al voldoende.

Stukje pure chocolade (25 gram): 136 kcal
Om een stukje pure chocolade te verbranden moet je minimaal drie kwartier wandelen. Maar zeg nou zelf, drie kwartier wandelen in een mooie bosrijke omgeving is geen straf.

Taaitaaipop (3 stuks): 63 kcal
3 Taaitaaipoppen verbranden? 7 minuten lang burpees maken en ze zijn verbrand, succes! .

Al met al: Eet je wat extra's in de decembermaand, beweeg dan ook wat extra's!

 

**De kcal berekeningen zijn voor een persoon met 70kg als lichaamsgewicht, het is dus een gemiddelde en niet voor iedereen precies hetzelfde. 

top