×

Waarom we vaker naar buiten moeten!

Dagelijks minimaal twee uur naar buiten wandelen of sporten, dat lukt weinig mensen. Terwijl het juist zo goed en gezond voor je is. Pas dus vandaag je leefstijl nog aan en ga regelmatig een rondje om. Want lopen en de natuur in gaan zijn zo goed voor je. Zo bevordert het je concentratievermogen, helpt het tegen stress en het is daarnaast ook nog eens goed voor je humeur. Zelfs al na 5 minuten!

Een grote groep mensen komt maar weinig buiten, ze stappen in de auto naar het werk om vervolgens daar acht uur binnen te zitten. Dit terwijl regelmatig lopen en bewegen zoveel positieve effecten heeft, zoals de volgende 3 voorbeelden: 

Buiten sporten bevordert je creativiteit

Uit onderzoek is gebleken dat buiten sporten en wandelen goed is voor de creativiteit en zorgt voor inspiratie. Dus zit je al dagen achter je bureau te piekeren over iets? Een wandeling kan ervoor zorgen dat je wel een oplossing vindt. Volgens de uitkomsten van dit onderzoek ging de creativiteit van mensen met 60% omhoog! 

Bewegen in de buitenlucht verlaagt je stressgevoel

Als je het druk hebt of last hebt van veel spanning en stress kun je behoorlijk opknappen van een wandeling of training in de buitenlucht. De eerste 5 minuten van een bezoek in de natuur zorgen voor de grootste verbetering in je gevoelsstemming. Buiten bewegen heeft dus direct een positief effect, maar heeft ook een positief effect op lange termijn. 

Het verhoogt je productiviteit 

Dit is nog een goede reden om vaker te bewegen in de buitenlucht, het verhoogt namelijk je productiviteit. Een bepaald deel van je hersenen, de prefrontale cortex, wordt actiever als je bijvoorbeeld gaat wandelen buiten. Dit deel is verantwoordelijk voor cognitieve, emotionele en motivationele processen, zoals plannen, impulsheersing en doelgericht handelen. Meer buiten bewegen bevorderd dus je productiviteit!

 

Dus hup... lekker naar buiten! 
Of, plan snel een outdoor training bij mij! Neem contact met mij op. 

 

 

top