×

Fit de feestdagen door, 6 TIPS!

December, je kan er echt niet meer omheen. Zodra je de supermarkt binnenstapt, loop je tegen een muur van kerstkransjes, kerststollen en al het andere zoetigheid aan. Alles om de feestdagen nog knusser te maken. Want lekker eten is "knus" en daarom is de decembermaand de meest gezellige en knusse maand van het jaar. Daardoor ook voor sommige de meest stressvolle maand. Niet alleen omdat al die knusheid veel tijd, geld en energie kost, maar ook omdat je voordurend bewust bent dat je zoveel eet. Je goede voornemen om gezonder te eten en te leven staat dan ook al op de kalender. 

Lekker eten mag zeker, ook ongezond lekker eten. Je hoeft echt niet met een spa blauw te proosten op het nieuwe jaar. GENIET, maar dan wel met behulp van deze tips. 

 

1. Drink geen alcohol vooraf

Alcohol wordt sneller opgenomen dan vast voedsel. Als de cellen vol zitten met energie zullen deze sluiten om te gaan werken. De voedingsstoffen uit het voedsel worden direct opgeslagen als vet. 

2. Geniet volop, eet met verstand

Geniet van al het lekkere eten, maar stop wanneer je vol zit. Blijf dan niet door eten. 

3. Eet tijdens de feestdagen één flinke maaltijd per dag. 

En geniet daarvan! 

4. Blijf bewegen tijdens de feestdagen

Kies voor een lange wandeling na een feestmaaltijd, dan ben je direct van je opgeblazen gevoel af! 

5. Pak een extra sportmoment 

Na al die lekkere ongezonde feestmaaltijden kan je wel een extra verbranding gebruiken. Plan een extra workout voor jezelf in. TIP: Doe mee met mijn bootcamp les op 2e kerstdag om 10:00 uur in het Kruisbergse bos!

6. Pak direct na de feestdagen weer je normale eet en sportgewoontes op

Feestdagen zijn voorbij en probeer dan weer terug te gaan naar je normale gezonde levensstijl. Had je voor de feestdagen een ongezonde levensstijl en wil je deze graag verbeteren? Laat mij je helpen! 

 

FIJNE FEESTDAGEN! 🎅🎄

 

top