×

Dit gebeurd er met je lichaam als je elke dag 30 minuten buiten wandelt

Eerlijk is eerlijk.. We zitten iedere dag makkelijk een half uur op social media te checken, maar in dat half uurtje kan je ook makkelijk buiten een rondje wandelen. Wanneer je dus even je telefoon neerlegt en de tijd neemt voor een ommetje buiten, zullen je lijf en leden je dankbaar zijn en wel om de volgende redenen:

1. Je verbrandt ongeveer 150 calorieën
Natuurlijk is dit geheel afhankelijk van je gewicht en loopsnelheid, maar met een wandelingentje van een half uur verbrandt je ongeveer 150 calorieën. Toch weer mooi meegenomen. 

2. Je wordt rustiger
Niets werkt zo ontspannend als buiten wandelen, het werkt ook als je door een drukke straat loopt. Mijn voorkeur heeft wel een natuurlijke omgeving. 

3. Je benen worden sterker en krijgen daardoor mooiere vormen
Met 30 minuten wandelen per dag versterk je jouw bovenbenen en kuiten en daardoor krijgen ze ook een betere vorm. 

4. Je kunt spataderen verminderen
Uit onderzoek van Cleveland Clinic is gebleken dat regelmatig wandelen spataderen en de pijn daarvan vermindert. 

5. Je verbetert je spijsvertering
Het eten laten zakken na een avondje tafelen is echt geen gek idee. Zak niet neer voor de tv, maar ga nog even een rondje wandelen om de spijsvertering te activeren en de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. 

6. Je wordt er creatiever van
Van de zoveelste aflevering van die verslavende serie op netflix word je niet bepaald creatiever. Wel als je buiten je hoofd leeg maakt en ontspannen een rondje gaat wandelen. Je wordt nog creatiever als je gaat wandelen in een omgeving die je nog niet kent. Op deze momenten bedenk je vaak de beste ideeën. 

7. Je krijgt meer zin om te sporten
Na een paar weken stelt dat halfuurtje wandelen niks meer voor. Misschien voel je je geïnspireerd om er een tandje bij te doen en te gaan hardlopen, fietsen of juist een lesje bootcamp in het bos. 

top