×

7 redenen om te bootcampen!

Het mooie lenteweer komt er weer aan! Voor veel mensen is dit het teken om naar buiten te gaan. En terecht! Het is dan ook het ideale moment om te starten met buiten sporten. Maar waarom zou je beginnen met bootcampen? Ik geef je 7 redenen waarom!! 

1. Het is gezellig

Je traint in een groep, waardoor je een extra stok achter de deur hebt om te gaan. Het leuke is dat iedereen elkaar aanmoedigt. Na een poosje leer je de andere bootcampers ook kennen, zodat er altijd wat te bespreken is (ondertussen wel gewoon door gaan met je oefening). 

2. Het is afwisselend

De ene keer sta je in en speeltuin en de andere keer sta je weer in het bos of midden in een wijk. De locatie is niet alleen afwisselend, de oefeningen ook. De ene keer ren je wat verder en de andere keer bijna niet. Wat betreft de oefeningen zit er ook lekker variatie in, zodat je hele lichaam wordt getraind tijdens het uurtje bootcamp. 

3. Je conditie verbeterd 

Doordat het grooste deel van de training uit circuits bestaat, blijft je hartslag het grootste deel van de training vrij hoog. Dit is ook vol te houden, omdat je tussendoor wel genoeg tijd krijgt om te herstellen. Na een tijdje wekenlijks bootcamp te volgen ga je merken dat alles steeds beter gaat. 

4. Je gaat je fitter en energieker voelen

Als je conditie verbeterd, ga je je vanzelf fitter en energieker voelen. In het dagelijks leven heb je meer energie en je krijgt gewoon meer gedaan gedurende de dag. 

5. Je kan veel meer dan dat je denkt!! 

Mensen die in het begin het gevoel hadden niet te kunnen rennen, rennen bij training 3 of 4 al 10 minuten achter elkaar. Je doet dingen waarvan je niet wist dat je het kon. Je kan steeds meer push-ups of je kan verder rennen, meer burpee's etc. Wat het leuke is om te zien tijden een bootcamp is dat men elkaar aanmoedigt en dat je zo altijd wel probeert wat je kunt en dat blijkt altijd meer te zijn dan je gedacht had. 

6. Het is goed voor je humeur

Door te sporten worden er verschillende blijmaakstofjes (endorfine) aangemaakt. Mensen moeten zichzelf soms een schop onder de kont geven om te gaan, maar uiteindelijk zijn ze altijd blij dat ze gegaan zijn vanwege het blije en goede gevoel dat ze achteraf hebben. Dus ben je moe, of voel jij je chagerijnig? Kom dan lekker bootcampen!! 

7. Sporten in een groene omgeving werkt stressverlagend 

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat bewegen/sporten in de natuur stressverlagend werkt. Hier geloof ik ook echt in. Ik zie dit namelijk bij mezelf maar ook bij mijn bootcamp en/of personal training klanten! Dus heb jij een stressvolle dag gehad? Doe mee met een lesje bootcamp om die stress te managen! 

Dus.... wanneer kom jij mee doen met een lesje bootcamp? 
 

 

top