×

6 tips om te sporten in de sneeuw!

WAUW, wat een fantastisch winter weertje hebben we op dit moment! Ik krijg meteen wintersportkriebels. Maar ik krijg ook veel vragen nu of sporten in de sneeuw wel mogelijk is en dan met name hardlopen in de sneeuw. Hieronder 6 tips om te sporten in de sneeuw!

1.Kies voor schoenen met een goed profiel

Het is erg verstandig om even naar het profiel te kijken onder je loopschoen. Indien je trailschoenen hebt, is dit een goede keuze. Heb je geen trailschoenen? Kies dan voor schoenen met een goede zool zonder te veel slijtage. Mocht je waterdichte hardloopschoenen hebben, doe deze dan aan, zo krijg je geen natte sokken.

2. Laagjes

Bij koud weer adviseer ik altijd om verschillende laagjes aan te doen. Kies sowieso voor goede thermokleding zodat je warm en droog blijft. Doe daarover een vest, trui of een jasje, een bodywarmer kan ook handig zijn. Op het moment dat je het warm krijg kan je altijd een laagje uit doen.

3. Neem een kortere looppas

Wanneer er sneeuw ligt is het slim om je looppas in te korten. Door te kiezen voor een kortere passen verminder je de kans op uitglijden.

4. Kies de juiste ondergrond

Er zijn veel verschillende opties wanneer je gaat hardlopen in de sneeuw. De veiligste optie: ga hardlopen op een schoongemaakte weg. Maar het mooiste is natuurlijk in het bos op onverharde wegen te lopen. Juist wanneer de sneeuw vers is, heb je veel grip en is de kans op uitglijden klein.

5. Pas je looptempo aan

Kies liever voor een rustige duurloop i.p.v. een fanatieke interval training. Doordat de ondergrond minder voorspelbaar is, is het te aan te raden om een rustig hardlooptempo te kiezen. Op deze manier is de kans op glijpartijen minder groot.

6. GENIET!

Mijn favoriete tip: GENIET! Sporten in de sneeuw is echt een aanrader. Het heeft iets magisch en de natuur ziet er prachtig uit. Probeer dus vooral te genieten van de mooie omgeving.

top