×

Zo kom je FIT de december maand door!

 

Sinterklaas is de deur nog niet uit of de kerst-gekte is er alweer. Juist door de corona is de drang naar gezelligheid en saamhorigheid alleen maar groter geworden. En ook al zullen deze feestdagen er anders uitzien dan normaal, de kans is groot dat je (net als de vorige jaren) er niet fitter en slanker van wordt. Van eindejaars-deadlines, pepernoten, chocolade kerstkransjes, kerstborrels, oliebollen tot last-minute cadeau inkopen doen... van trainen en gezond eten komt weinig van terecht. HOE overleef je de komende december maand?! Ik help je met de volgende tips!

 

De combinatie van overmatig eten, meer drinken, onvoldoende bewegen en te weinig slaap kan gemakkelijk resulteren in een ongezonde lichaamstransformatie. Dat is wat je wilt voorkomen.
BLIJF TRAINEN!
Je hebt het druk, dat snap ik. Maar je wilt niet je trainingsregime zo laten ontsporen dat je een heel nieuw goed voornemen nodig hebt om weer back on track te komen. Maak van je training een prioriteit, maak een weekplanning! Alle kleine beetjes helpen echt. Probeer tijdens je dagelijks activiteiten in december zo veel mogelijk te bewegen. Ga bijvoorbeeld op de fiets naar de stad om kerstcadeautjes te kopen, ga lopend naar de supermarkt en pak op je werk de trap i.p.v. de lift. Maak van bewegen een prioriteit, zeker nu.

De oplossing is (zoals met alles) DOE HET MET MATE: Tuurlijk eet en drink je meer dan normaal, maar blijf wel trainen om het te compenseren. Waarschijnlijk heb je de komende maand toch al snel 4 of 5 (misschien wel meer) flinke diners gepland staan. Een tip voor aan het kerstdiner kan zijn: begin EERST met de calorie arme voeding! Dus eet eerst de groentes en de magere eiwitten (zoals: kip, kalkoen, vis). Hierdoor zit je al wat voller voordat je aan de aardappelen en vetter vlees gaat beginnen en eet je dus ook minder van.

ANDERE TIPS:

  1. Eet op de dag van een diner voldoende maar eet minder van hoog calorische en vetrijke voeding. Zo creëer je qua calorieën wat meer ruimte voor het rijke kerstdiner. Eet ook niet te weinig, want dan ga je met honger het etentje in en dan is de kans groot dat je jezelf gaat over-eten. Over-eten wil je het liefst voorkomen!

  2. Doe niet mee aan de kleine hapjes voor het diner zoals nootjes, kaasjes etc. Super lekker, maar alleen al een paar handjes nootjes en een stukjes kaas kan al snel 1500 tot 2000 kcal leveren (niet overdreven).

  3. Drink een uur voor de maaltijd een halve liter water en blijf regelmatig water drinken tijdens het diner. Hierdoor zal je minder snel wijn drinken en sneller een vol gevoel hebben.

  4. It's all about the balance! Realisieer je dat je niet al je goede gewoontes over de schutting hoeft te gooien tijdens de feestdag. Er zijn in december nog genoeg 'normale' dagen zonder al die rijke diners. Misschien zul je niet afvallen de komende weken, maar je oeft ook niet al je limitieten over boord te gooien. Geniet van het leven met BALANS!


Jouw doel is mijn missie!
Het is mijn drijfveer om mensen te helpen met hun fysieke (en soms ook mentale) doelen te behalen. Om de maximale potentie van hun eigen lijf en gezondheid te vergoten, het vergroten van de quality of life! Ik help je graag aan een gezonde gebalanseerde leefstijl.

 

Fijne feestdagen en op naar een sportief en gezond 2022! 🎅🎄

top