×

Goede voornemens: zo houd je ze vol!

Goede voornemens zijn top, maar dan wel met een goed plan. Het jaar 2019 komt er weer aan en bij een nieuw jaar horen meestal ook goede voornemens. Stoppen met roken, gezonder eten en afvallen zijn een aantal voorbeelden. Waarschijnlijk had je vorig jaar hetzelfde doel, maar zag je al snel van je goede voornemen af. Hieronder een aantal tips zodat jij dit jaar echt je doel kan bereiken en je voornemen dus werkelijkheid wordt! 

1. Blijf realistisch 

De reden waarom een doel vaak niet lukt, is omdat het eigenlijk niet realistisch is. Bijvoorbeeld: Een heel jaar lang geen chocola meer eten. (NIET te doen 😳😱) Dan staat het al bijna vast dat je gaat falen. Maak het haalbaar voor jezelf! 

2. Maak een planning

Hoe ga jij je goede voornemen aanpakken. Welke mensen kan je inschakelen voor hulp als je het even moeilijk hebt of als het helemaal niet lukt? Maak een plan voor jezelf als houvast. 

3. Praat erover

Houd je voornemen niet geheim. Praat er juist over met familieleden of vrienden. Hierdoor kunnen je naasten je juist helpen om jou doel te bereiken! Het aller beste om te doen is dat je een ander maatje vind die hetzelfde voornemen heeft. Daardoor kan je elkaar motiveren en steunen. Dit geeft je een gevoel dat je het niet alleen doet! 

4. Beloon jezelf 

Beloon jezelf als je een tijdje goed bezig bent. Beloon jezelf niet met ontmoedigend gedrag. Als je goede voornemen is: minder chocola eten, beloon jezelf dan niet met een stuk chocola. Kies er dan voor om jezelf te belonen met nieuwe fitnesskleding of nieuwe schoenen. Beloon jezelf dus niet met iets wat jouw goede voornemen in de weg staat. 

5. Houd vol 

Het is aangetoond dat het 21 dagen duurt om een nieuwe activiteit een gewoonte te laten worden. Maar het duurt zelfs 6 maanden voordat het een deel van je persoonlijkheid is. Dus houd vol, heb geduld... Het wordt uiteindelijk allemaal makkelijker, mits je het volhoudt! 

6. Blijf proberen

Is het half februari nog steeds niet gelukt om je goede voornemen vol te houden? Geen paniek! Denk er een dag goed overna, bedenk voor jezelf waar het fout gaat. Herschrijf je plan en herpak jezelf! 

 

Heb je een goede voornemen voor 2019? Maar je hebt moeite met het schrijven van je doelstelling en plan, ik help je hier graag bij! Ga voor een fitter en gezonder 2019, YOU CAN DO IT! 

top