×

4 voordelen van sporten in de regen!

Voor een buiten training in de regen loop je waarschijnlijk niet direct warm. Toch zitten er een heleboel voordelen aan een workout in de regen. Hieronder 4 redenen waarom sporten in de regen goed voor je is en ik geef je ook een aantal praktische tips! 


Afkoelen

Sporten in de regen heeft een aantal hele fijne voordelen. De regen maakt de omgeving cooler, waardoor je lichaam makkelijker afkoelt. Daardoor houd je meer energie over om langer en harder te trainen. Vooral op een warme zomerdag heeft regen een heerlijk verkoelende werking. 


Zuurstof

Veel sporters zweren dat er na of tijdens een regenbui meer zuurstof in de lucht zit. Dat is een fabeltje. In de lucht zit altijd 21% zuurstof, maar een regenbui spoelt de kleine stofdeeltjes weg. Er zit dus niet meer zuurstof in de lucht, maar de lucht is schoner. Daardoor is het makkelijker om adem te halen. 


Alle ruimte

Wanneer het buiten lekker is, zijn er veel andere sporters die ook buiten willen trainen. Soms moet je dan door de mensenmassa heen slingeren, waardoor je minder ontspannen kan sporten. Tijdens een regenbui zijn er veel minder mensen op de weg. Je hebt alle ruimte om ongestoord een rondje hard te lopen of een bootcamp in het bos te doen. 
 

Extra voldoening

Een training door de stromende regen geeft achteraf veel meer voldoening en een warme douche na het sporten voelt ook net even iets lekkerder dan normaal. Je hebt echt even moeten bikkelen voor deze training en je bent trots op jezelf dat je gegaan bent ondanks de regen! 


TIPS

De juiste sportkleding maakt een training in de regen een stuk aangenamer. In het najaar en in de winter laat de regen de temperatuur flink zakken. Trek in deze seizoenen daarom genoeg warme kleding aan. Een lange broek, een (thermo) shirtje met lange mouwen en een regenjack helpen je door de regen heen. Sportkleding gemaakt van waterafstotende materialen of materialen die het vocht goed afvoeren zorgen dat je droog blijft en sneller opdroogt. Trek een lichtgewicht regenjas aan tijdens het sporten. Als het stopt met regenen neem je deze met je mee zonder dat het je belemmert. Je knoopt hem om je middel of stopt hem weg in een klein tasje. 
 

 

 

top