×

4 redenen om ’s ochtends te sporten

Sporten in de vroege uurtjes heeft z’n voordelen, zie hieronder 4 voordelen.

 

1. Je ontwijkt de drukte

Over het algemeen is het in de ochtend een stuk rustiger in de sportschool dan in de avonduurtjes. Dus je hebt alle ruimte voor je eigen workout en je hoeft dus niet te wachten voordat er een apparaat vrij komt!

2. Je activeert je vetverbranding

Je geeft je stofwisseling een behoorlijke boost door de dag te beginnen met sporten. Je metabolisme draait daardoor vanaf de ochtenduren al op volle toeren. Resultaat: je verbrandt gedurende de dag meer dan wanneer je langer op één oor zou blijven liggen.

3. Je zet een gezonde toon voor de rest van de dag

De endorfinerush die je voelt na een fijne workout heeft een positief effect op zowel je energielevel als gemoedstoestand. Dit positieve gevoel blijf je de hele dag voelen en daardoor is de kans ook kleiner dat je later op de dag zwicht voor fastfood, snoep of vette snacks. Je voelt je na een morning workout meestal zo goed, dat je je energievoorraad alleen met gezond eten wilt aanvullen.

4. Je kan je beter focussen op je workout

De kans dat je afgeleid wordt ’s ochtends is vrij klein. Je bent nog niet omringt door alle nieuwe e-mails of binnenkomende belletjes of app’jes. Alles en iedereen slaapt nog, dus ook instagram en facebook. Lekker rustig wakker worden met je eigen workout.

 

Het is overigens helemaal niet nodig om echt ontzettend vroeg op te staan. Wanneer je een kwartiertje eerder opstaat heb je net genoeg tijd voor een kleine workout van je armen, benen, buik of een full body workout.

top